Oracle: nagyobb biztonság és teljesítmény az új SPARC M7-ben
Az Ön kosara üres!
Üdvözlöm! Kérem lépjen be vagy regisztráljon új fiókot!

Oracle: nagyobb biztonság és teljesítmény az új SPARC M7-ben

Írta: Blog 2014 Október 08 .

SPARC M7

Mikor az Oracle 2010-ben felvásárolta a Sun Microsystems-t, azt állították, továbbra is befektetnek majd a SPARC szerverekbe és továbbfejlesztik a koncepciót – négy év elteltével pedig még mindig tartják ezt az ígéretet.
A legutóbbi újításuk a SPARC M7-tel érkezett el, amelyet augusztus közepén jelentettek be, és amelyet a tervek szerint 2015-ben kezdenek majd szállítani. Az M7 processzor az ötödik új CPU, amelyet az Oracle az akvizíció óta bejelent. A legutóbbi ezek közül a tavaly szeptemberben bemutatott SPARC M6 volt.

Az új processzorban 32 negyedik generációs S4 mag kap majd helyet, amelyek dinamikusan kötegelhetőek lesznek majd, magonként 8 köteggel. A processzorok egyenként 2 TB fizikai memóriát támogatnak majd. A tervek szerint a szerverrendszer egészen 32 CPU-ig skálázható lesz. Egy 32 processzorig skálázott rendszer összesen 1024 magot, 8192 szálat és 64 TB RAM memóriát fog majd össze potenciálisan.

A 32 magos processzor mindösszesen 10 milliárd tranzisztorból áll, a lapkán pedig 64MB L3 gyorsítótár található 8x8 MB-os részekre bontva. Így tehát egy köteghez egy 8 MB L3 gyorsítótár tartozik, amely több mint 1,6 TB/s átviteli sebességgel bír.
Az M7 egyik legnagyobb újítása egy adatintegritási funkció lesz, amely az Oracle szerint új szintre emeli majd a biztonságot. Ezt kifejezetten azoknak szánják, akik C és C++ nyelveken programoznak. A cég szerint ez lehetővé teszi majd, hogy a programozók sokkal nagyobb sebességgel javítsák ki az alkalmazások hibáit.

Az új processzor arra is képes, hogy az adatok gyorsabb előhívását lehetővé tegye a memóriából. A Database in-Memory Query Accelerator funkció megnöveli az adatbázis-funkciók sebességét. A felhasználóknak arra is lehetőségük lesz, hogy tömörített formában tárolják adataikat, mivel a CPU képes valós idejű kitömörítést végezni, ami óriási hatékonyságot eredményez.

Az Oracle azt reméli, hogy az új processzorok olyan fejlődést mutatnak majd az adatbázis alkalmazások terén, amilyenre korábban egyetlen generáció alatt még nem volt példa.

Cimkék: Oracle, Sparc, szerver, processzor Utolsó frissítés: 2014 Október 08

Hozzászólások

Írj hosszászólást

Írj választ

* Név:
* E-mail: (Nem publikus)
   Weboldal: (http://-vel)
* Hozzászólás:
Biztonsági kód:
Back to Top