Nem szerepelt elég jól az AMD
Az Ön kosara üres!
Üdvözlöm! Kérem lépjen be vagy regisztráljon új fiókot!

Nem szerepelt elég jól az AMD

Írta: Blog 2014 Augusztus 28 .

AMD lemaradás

Második negyedéves pénzügyi jelentése szerint az amerikai techvállalat nem teljesített ugyan rosszul, a befektetőknek mégis csalódást okozott, mivel nem érték el az előzetesen jóval magasabbra becsült bevételt.

Míg az Intel kirobbanóan jól teljesített, nem kis részben ötödével növekedett szervereladásainak köszönhetően, a kisebbik x86-os vállalat 1,44 milliárd dolláros bevétele nem hozta a várakozásokat. Növekedésük az első negyedévhez képes 25 százalékos volt, ami nagyszerű eredménynek tekinthető, s elsősorban a videojáték-konzolokba gyártott chipjeiknek köszönhető.

Az AMD nemrég bejelentette, hogy a cégben jelentősebb átstrukturálást végeznek, és a processzoros és GPU-s üzletág helyett két új részlegre helyezik át a hangsúlyt. Ezek közül az egyik a PC-kbe és tabletekbe szánt termékekkel, a másik pedig szerverprocesszorokkal, beágyazott eszközökbe szánt lapkákkal és egyedi megrendelésre gyártott chipekkel foglalkozik majd. Az átalakulási folyamat azonban még nem zárult le.

Az AMD eredményei azt jelentik, hogy a bevétel 20 százalékkal csökkent egy éve alatt, ami nagyrészt a fogyasztói piacra készített PC-k piaca rossz állapotának köszönhető, míg a processzorrészleg növelni tudta bevételeit, ahogyan a grafikus divízió is.

A vállalat nem csak az átalakulásban reménykedik, de arra i számítanak, hogy Seattle kódnéven futó Opteron chipjük segít majd a pénzügyi helyzet stabilizálásában. Ez az ARM utasításkészlet-architektúrára épülő lapka a negyedik negyedévben jelenik majd meg várhatóan.

Ugyanakkor nem dőlhetnek hátra kényelmesen a cégvezetők, hiszen a következő negyedévre is -1 és +5 százalék közöttiek növekedési előrejelzéseik, miközben bizonytalan, hogy az egyik legnagyobb potenciált rejtő piac, a grafikus chipeké hogyan alakul majd a következő hónapokban, amikor a Microsoft folyamatosan bevezeti az Xbox One-t a világ több országában is. Tehát a kényelmes, éves szinten mintegy 20 százalékos növekedés továbbra is biztosnak látszik, kétséges azonban, hogy mindez elegendő lesz-e a befektetőknek a bizalom fenntartásához.

Cimkék: chip, AMD, processzor, ARM, Opteron Utolsó frissítés: 2014 Augusztus 28

Hozzászólások

Írj hosszászólást

Írj választ

* Név:
* E-mail: (Nem publikus)
   Weboldal: (http://-vel)
* Hozzászólás:
Biztonsági kód:
Back to Top