Egyre több adatközpont költözik Hollandiába
Az Ön kosara üres!
Üdvözlöm! Kérem lépjen be vagy regisztráljon új fiókot!

Egyre több adatközpont költözik Hollandiába

Írta: Blog 2014 December 30 .

Holland adatközpont

A Google nem kis beruházást visz Hollandiába, nemrég jelentették be ugyanis, hogy 773 millió dollárért építenek majd új szerverközpontot a groningeni Eemshaven kikötővárosában. A tervek szerint az építkezés 2016-ban kezdődhet meg.

Hollandia az elmúlt időszakban nagyon népszerűnek bizonyult a technológiai befektetők körében, így egyre több adatközpontokat létesítő vállalat is választja az országot befektetési célpontjául. A régió azért is vonzó a szerverfarmoknak otthont kereső cégek számára, mert erős, kiépített infrastruktúrával rendelkezik, miközben az ingatlanárak alacsonyak, a jogszabályi környezet pedig nagyon baráti. Mindemellett hatalmas előnyt jelent a klíma is, amely segít a hűtési költségek leszorításában.

Az Eemshavenben létesítendő központ 44 hektáron terül majd el. A várost elsősorban kiváló energiahálózata miatt választották ki. A Google szerint a térségben jótékony hatással lesznek a foglalkoztatásra is, mivel az adatközpont működtetése 150 új munkahelyet teremt majd.

A város nem új helyszín a technológiai óriás számára, ugyanis már hat éve üzemeltetnek ott egy a TCN birtokában lévő adatközpontot. Ezen kívül három nagy európai szerverközponttal rendelkeznek, amelyek Írországban, Finnországban és Belgiumban találhatóak. Az új adatközpontnak már közel két éve keresik az ideális helyszínt.

Az Apple, amely szintén a megújuló energiaforrások nagy támogatója, a híresztelések szerint szintén az fontolgatja, hogy ebben a térségben létesít majd új központot, hasonló okokból. A Digital Realty Hollandiát szintén stratégiailag fontos piacként tartja számon, éppen ezért az elmúlt évben a Dutch Telekom KPN-nel együttműködésben tavaly létesítettek saját adatközpontot Groningenben. A Colt szintén üzemeltet itt egy létesítményt, amelyet nemrégiben 1,65 megawattal és tízezer négyzetméterrel bővítettek. A Microsoft sem marad ki, a piaci hírek szerint ők a néhány kilométernyire található Noord-Hollandban építenek majd egy új 17,5 megawattos központot.

Cimkék: adatközpont, szerverközpont, szerver hűtés, energiahatékonyság Utolsó frissítés: 2014 December 30

Hozzászólások

Írj hosszászólást

Írj választ

* Név:
* E-mail: (Nem publikus)
   Weboldal: (http://-vel)
* Hozzászólás:
Biztonsági kód:
Back to Top