Szervergépek bővítése tetszőlegesen
Az Ön kosara üres!
Üdvözlöm! Kérem lépjen be vagy regisztráljon új fiókot!

Szervergépek bővítése tetszőlegesen

Írta: Blog 2014 Március 02 .

Szerver fejlesztés egyedilegA szervergép feladata, hogy az Ön vállalkozásának informatikai igényeit kiszolgálja, legyen szó akár négy gép közötti nyomtató- és fájlmegosztásról vagy egy több százfős vállalat adatbázisának kezeléséről. A kibérelt vagy megvásárolt egyedi szerver minden esetben a vállalat egyéni, aktuális viszonyokat tükröző igényei alapján készül el.

A technológia azonban folyamatosan változik, egyik napról a másikra ér el elképesztő fejlődéseket, aminek köszönhetően az ideálisnak tűnő szerver hirtelen elavulttá válhat, teljesítménye nem elegendő a legfrissebb programok akadálytalan futtatásához vagy éppen a vállalat bővülése teszi nehézkessé a korábbi létszámra szabott szervergép használatát.

A RAID például nem más, mint egy modern tárolási technológia, amely egy logikai lemez létrehozásával lehetővé teszi, hogy az adatok replikálás vagy elosztás útján több, fizikailag egymástól teljesen független merevlemezen jelenjenek meg. A szerver RAID szintje lényegében azt mutatja meg, hogy milyen a szervergép adatbiztonsága, illetve milyen az adatátviteli sebesség. Egy komolyabb fejlesztés vagy az elektronikus adatbázis frissítése és kiegészítése például indokolttá teheti a RAID szint bővítését.

A fenti azonban csupán egy példa arra, hogyan válhat az Ön szervere is gépként elavulttá, és ezzel együtt hogyan válhat sürgetővé valamely elemének bővítése. Természetesen minden kiválasztott szerver esetében van a bővítésnek egy határa, minden szerver kapacitása véges, azonban többnyire a vállalkozások számára ajánlott és telepített szerverek alkalmasak a kis- és középvállalkozások teljes körű kiszolgálására, minden igény kielégítésére.

Ha folyamatosan fejlődő vállalatának szerverellátásáról van szó, még mindezek ellenére is érdemesebb, ha cégünknél szervert lízingel, hiszen ebben az esetben a bővítés nem csak olcsóbb, de sokkal egyszerűbb is, legyen szó akár a szerver tápegység teljesítményének növeléséről vagy a szerver ram kapacitásának kiterjesztéséről. Az egyedi szerver bővítése tehát a fentieknek megfelelően gyakorlatilag teljes mértékben szabadon lehetséges, azonban érdemes minden esetben szakértőinkre bízni a munkát, ha más nem, legalább a garancia megőrzése érdekében.

Cimkék: memória, hdd, raid, garancia Utolsó frissítés: 2014 Február 13

Hozzászólások

Írj hosszászólást

Írj választ

* Név:
* E-mail: (Nem publikus)
   Weboldal: (http://-vel)
* Hozzászólás:
Biztonsági kód:
Back to Top